Analog High Definition (AHD) домофони і панелі виклику від Slinex

У аналоговій домофонії довгий час не відбувалося жодних кардинальних змін. Час від часу з'являлися цікаві технічні нововведення, які принципово не впливали на споживчі властивості домофона.

 

 

Передмова

 

Найголовніше в системах аналогової домофонії, те заради чого вони зараз купуються, є якість відеозображення. До недавнього часу найбільш поширена якість передачі відео для систем відеодомофонії була D1 (роздільна здатність 720 на 576), чого в цілому вистачало для того, щоб побачити хто стоїть за вашими дверима. Але з урахуванням можливостей сучасних камер спостереження, це виглядало дещо застарілим.

 

Здавалося б, для отримання більш менш ідеального зображення на екрані домофону, можна встановити сучасний IP відеодомофон. Але не все так просто. Є безліч нюансів, починаючи від вартості IP домофонів, які сильно дорожче аналогових, і закінчуючи надмірним для більшості користувачів функціоналом, за який потрібно було переплачувати. Тому більшість користувачів зупиняли свій вибір на аналогових відеодомофонах.

 

 

AHD домофони

 

Фахівці компанії Slinex постійно працюють над поліпшенням якості продуктів, і зараз з гордістю представляють розроблені AHD домофони, які вирішили питання якості зображення на екранах аналогових відеодомофонів.

 

Технічні фахівці, працюючи одночасно і над апаратною частиною пристроїв і над програмною, розробили лінійку AHD відеодомофонів з технологією Crystal Pixel, яка гарантує п'ятикратне поліпшення якості зображення (414720 пікселів для D1 проти 2073600 для AHD-H), що передається з панелі виклику і відображається на екрані відеодомофону.

 

Але давайте докладніше про те, що таке AHD.

 

AHD розшифровується як Analog High Definition. Це технологія передачі відео високої чіткості (HD і FullHD) та аудіо сигналу на великі відстані використовуючи звичайний аналоговий (коаксіальний) кабель. Варто звернути увагу, що в своїй лінійці AHD пристроїв, Slinex використовує новітню версію даної технології — AHD-H, а не більш застарілі версії даної технології, які взяли на озброєння більшість інших виробників домофонних систем. Відеодомофони і панелі виклику Slinex, на сьогоднішній день, використовують технологію Crystal Pixel, яка базується на AHD-H і забезпечує найкращу якість зображення, доступну для аналогових відеодомофонів.

 

 

Переваги AHD домофонів перед IP

 

Трохи вище ми згадували про IP домофони в порівнянні з аналоговими. А давайте тепер розглянемо в чому переваги AHD домофонів по відношенню до IP домофонів.

 

Розглянемо варіанти, коли у вас немає ніякого відеодомофона або ви хочете вдосконалити поточну домофонну систему і тепер вибираєте між AHD домофоном і IP.

 

Порівняємо два даних типи пристроїв:

 

• AHD відеодомофони на поточний день коштують дешевше ніж IP. Якщо вам не потрібен додатковий функціонал, який притаманний тільки для IP систем, то вам немає сенсу переплачувати. AHD домофони Slinex коштують трохи дорожче «звичайних» аналогових домофонів попереднього покоління. Для більшості користувачів більш ніж достатньо базових можливостей аналогових AHD відеодомофонів і панелей виклику Slinex. Далі в матеріалі ми розповімо про можливості AHD домофонів Slinex більш докладно.

 

• Якщо у вас вже була встановлена ​​відеодомофонна система і, наприклад, ви хочете оновити домофон, так як старий вже вийшов з ладу, або ж у вас старий чорно-білий домофон, якому пора відправитися на заслужений відпочинок, то при установці IP домофона, вам потрібно буде заново прокладати всі дроти, так як для них використовується інший тип проводки. А це значить — руйнувати стіни і робити отвори в квартирі для прокладки дроту. У разі заміни на AHD нічого цього робити не потрібно. Просто зняти старий домофон і панель виклику і встановити нові. Все дуже просто.

 

• У AHD домофонах, на відміну від IP систем, немає взагалі ніякої затримки сигналу. Тобто, ви завжди бачите відео в режимі реального часу. В IP потрібно деякий час на обробку сигналу, тому там ви побачите зображення з затримкою 2-5 секунд, в залежності від застосовуваних пристроїв і налаштувань мережі.

 

 

Практика

 

Практика Давайте подивимося приклад зображення, одержуваного зі звичайної панелі і з AHD панелі Slinex.

 

Зображення ми робили в максимально наближених до реальності умовах — в першому випадку це напівтемне приміщення з поганим (недостатнім) освітленням, яке характерно для більшості коридорів багатоквартирних будинків.

 

 

Різниця відчутна. На другому зображенні деталізація набагато вище і більш природне перенесення кольорів.

 

 

Другий варіант — зображення, зняте на вулиці з прямим потраплянням сонячного світла прямо на об'єктив камери. Знову ж, набагато більш правильні кольори і більш глибока деталізація зображення.

 

 

AHD домофони і AHD панелі виклику Slinex

 

Повноцінна AHD відеодомофонами система — це робота одночасно AHD відеодомофона і AHD панелі. Якщо використовувати один з цих пристроїв з підтримкою AHD, другий — без, то якість зображення на моніторі буде таке ж, як і на «звичайному» аналоговому домофоні.

 

На даний момент  Slinex поступово оснащує свої пристрої підтримкою AHD. Серед AHD відеодомофонів в лінійці Slinex є SQ-07MTHD з підтримкою Crystal Pixel, що працює на технології AHD-H. Серед панелей виклику, що підтримують режим AHD – Slinex ML-20HD и Slinex ML-15HD.

 

 

Slinex SQ-07MT HD з підтримкою AHD

 

Розповімо трохи докладніше про один з домофонів Slinex з підтримкою AHD.

 

Цей AHD відеодомофон є найкращим на ринку AHD домофоном. У нього сенсорний екран з діагоналлю 7". Даний екран зроблений зі спеціального загартованого скла, а не з акрилу, який застосовується для більшості домофонів різних виробників. Завдяки цьому ви отримуєте набагато якісніше і соковите зображення і більш приємний на дотик екран.

 

За своїм зовнішнім виглядом, даний домофон задає тренд дизайну в домофонії. Його можна використовувати як в квартирі або будинку з будь-яким дизайном інтер'єру, так і в комерційних приміщеннях, де відвідувачі зможуть оцінити його зовнішній вигляд.

 

Завдяки підтримці AHD, він підтримує роздільну здатність до 1080p (2 Мп). Крім AHD, SQ-07MT HD підтримує також панелі виклику і камери попередньго покоління (аналог), а також TVI і CVI.

 

Slinex SQ-07MT HD оснащений програмним (вбудованим) датчиком руху і підтримує апаратне визначення руху. Тобто, ви зможете побачити хто підходив до ваших дверей, навіть якщо при цьому ніхто не натискав на кнопку виклику.

 

До даного пристрою ви можете підключити дві панелі виклику і дві відеокамери. Це можуть бути як AHD, так і звичайні аналогові камери. Ми рекомендуємо використовувати AHD, оскільки зображення на екрані буде якіснішим.

 

В даному домофоні, так само, як і у всій лінійці AHD домофонів, які випускає компанія Slinex, є підтримка MP3 мелодій виклику, які ви можете встановити на дзвінок, крім цього — програмне визначення руху та фоторамка.

 

 

Slinex ML-20HD з підтримкою AHD

 

Розглянемо також панель виклику Slinex, яка підтримує AHD-H – Slinex ML-20HD.

 

Що її виділяє серед різноманіття панелей виклику, представлених на ринку – це унікальний зовнішній вигляд. Довгий час в нашій країні були популярні антивандальні панелі з дуже строгим дизайном без натяку на приємний зовнішній вигляд. Slinex постійно працює над зовнішнім виглядом своїх пристроїв, щоб вони відповідали поточним трендам в дизайні. Ця панель виклику буде ідеально виглядати біля будь-якого приміщення —  квартира, будинок, готель, магазин і будь-яке інше місця, де важливий зовнішній вигляд пристрою, а не тільки його технічні характеристики.

 

Slinex ML-20HD підтримує технологію AHD 2.0, її камера знімає в роздільній здатності 2 Мп (на даний момент не існує AHD викличних панелей, які підтримують більш високу). Крім цього, вона може працювати зі звичайними аналоговими відеодомофонами, маючи можливість перемикатися в CVBS режим з роздільною здатністю 960 ТВЛ.

 

Кут огляду панелі – 150º – це значить, що незалежно від того, як буде стояти ваш відвідувач по відношенню до панелі виклику, ви його точно побачите з монітора вашого відеодомофона або за допомогою програми на вашому смартфоні.

 

 

Підсумок

 

Якщо ви хочете новий відеодомофон, то радимо вам дивитися в бік AHD пристроїв від Slinex. На сьогодні їх вартість лише трохи вище звичайних, але зображення AHD пристроїв набагато якісніше.

 

Якщо після прочитання даного матеріалу у вас залишилися питання, пишіть нам на feedback@slinex.com.