Ще яскравіше з IPS екраном

IPS — технологія відносно нова. З'явилася вона в 1996 році. Розробляли її дві компанії — Hitachi і NEC. Перші назвали свою технологію IPS, другі SFT. По суті, це одне і те ж.

 

 

 

Трохи історії

 

До IPS існувала (і до цих пір існує) технологія TN + film, або просто TN. Кристали, що передають зображення, розташовані так, що для збільшення кутів огляду наноситься додатковий шар ("film").

 

IPS представила світу абсолютно нову інноваційну технологію розташування кристалів на екрані. Завдяки цьому кути огляду збільшилися без додаткових шарів, кольори стали яскравішими і підвищилася контрастність.

 

Спочатку проблемою IPS екранів була висока затримка відгуку, тому TN екрани все ще активно випускалися. Зараз же різниця в швидкості відгуку між двома технологіями зведена до мінімуму (1 мс проти 5 мс). Навіть найвимогливіші геймери, дизайнери і просто користувачі вибирають IPS через чудову якість зображення. IPS екрани встановлені в більшості смартфонів.

 

 

IPS екрани у відеодомофонах

 

Сьогодні відеодомофони на вершині своєї популярності. Домофон давно перестав бути телефонною трубкою і кнопкою для відкриття дверей. Сьогодні це гаджет з масою корисних функцій, від віддаленого управління дверима зі смартфона до перегляду прямої трансляції з панелі виклику, камера якої виявила рух.

 

Дізнавшись всі можливості розумних відеодомофонів Slinex, ви значно підвищите якість свого життя.

 

Ми вже впровадили в аналогову відеодомофонію технологію AHD. Завдяки їй панелі виклику передають зображення високої чіткості з роздільною здатністю до 2 мегапікселів. Але ви не побачите натуральних кольорів і великих кутів огляду на старих версіях екранів, які використовуються в домофонах.

 

IPS — це єдина технологія в відеодомофонії, яка передає зображення на екран практично в ідеальній якості. Ви побачите яскраву і насичену картинку без спотворень і відблисків.

 

 

Порівняння IPS екранів відеодомофонів Slinex зі старими типами екранів

 

1. Власникам відеодомофонів (і не тільки) знайома ситуація, коли маленька дитина через низький зріст бачить на екрані тьмяну картинку. Вона завжди дивиться на екран знизу, а значить зображення для неї спотворене. У випадку з відеодомофонами, дитина просто не побачить хто стоїть за дверима. IPS екрани вирішують цю проблему, завдяки великим кутам огляду (до 178°). З якого боку і під яким кутом не подивитися, зображення завжди залишається яскравим і не спотворюється. Тому неважливо в якій стороні від дверей буде встановлено відеодомофон.

 

2. Дуже часто відеодомофони встановлюють поруч з джерелом світла. Це може бути як люстра або світильник у коридорі, так і прямі сонячні промені з вікна навпроти. На екранах старих зразків роздивитись зображення в таких умовах важко. На IPS екранах немає відблисків, а значить, ви побачите чітке зображення при будь-якому освітленні.

 

3. Усі 16.5 мільйонів кольорів відображаються на вашому IPS екрані. На сьогоднішній день, IPS — єдина технологія, яка відтворює весь RGB-спектр кольорів. Тому екран має максимально природно передає кольори і відображає в точності те, що знімає відеокамера панелі.

 

4. На IPS екрані відеодомофону ви зможете не тільки впізнати людину, а й побачити її міміку, зрозуміти її настрій. Нові дисплеї передають деталізоване зображення високої чіткості.

 

5. Крім усього вищесказаного, IPS екрани яскравіше і контрастніше TN екранів. Хоча другі існують з початку 70-х років, методу підвищення контрастності для них так і не винайшли. IPS вражає якістю зображення з перших секунд використання.

 

 

Приклад зображень IPS екрану і екрану старого зразка

 

Подивіться на ці зображення. Вони наочно відображають різницю між новим IPS екраном і старим TN.

 

Як бачимо, IPS екран передає яскраве, контрастне і деталізоване зображення.

 

 

IPS — важливий крок у розвитку світової відеодомофонії

 

Якість відеокамер панелей виклику зростає з кожним днем. Уже сьогодні важко відрізнити аналогове зображення в AHD якості, від цифрового. Але що ми бачимо? Ринок пропонує нам, здавалося б, великі дисплеї, але в них до сих пір встановлені кінескопи. А вони використовувалася ще в старих телевізорах. Домофони з TN екранами, як правило, не мають таких характеристик, які пропонує Slinex. До того ж, якість їх зображення залишає бажати кращого.

 

Slinex створює відеодомофони, в яких поєднуються всі сучасні тенденції. Ми впроваджуємо IPS екрани і задаємо ритм розвитку ринку видеодомофонов по всьому світу.

 

Вже зараз доступні моделі з новими IPS екранами, а саме: Sonik 7SL-07IP, SL-10IPT и SQ-07MTHD. Якщо порівняти вартість цих моделей з їх "братами" зі старими екранами, ви не помітите істотного збільшення ціни. Незважаючи на нову технологію, Slinex робить відеодомофони доступними для вас.

 

 

Резюме

 

Нові IPS екрани надають відеодомофонам ряд переваг. Вони значно підвищують якість зображення, покращують кут огляду і принципово відрізняються технологією виробництва від попередників.

 

Якщо у вас є питання щодо відеодомофонів Slinex з новими екранами, ми з радістю відповімо на них. Пишіть на: feedback@slinex.com